Vanast koolimajast tahetakse Tapal teha avatud koolimaja

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Aadressil Kooli 17 asuvas majas tegutses esmalt algkool, hiljem linna venekeelne kool. Peale renoveerimist muutub hoone nn avatud koolimajaks.
Aadressil Kooli 17 asuvas majas tegutses esmalt algkool, hiljem linna venekeelne kool. Peale renoveerimist muutub hoone nn avatud koolimajaks. Foto: Marianne Loorents

Tapa kesklinna lähistel aastaid tondilossina kummitanud vana koolihoone tahetakse korda teha. Arhitektifirmas Punktiir OÜ valminud eskiis kannab pealkirja “Avatud koolimaja”, ja kui see ellu viiakse, tekib Tapale üsna omapärane rajatis, millel on küll seinad, kuid puudub suures osas katus.

Kõnealune hoone asub Tapal Kooli ja Nooruse tänava nurgal. Teiselt poolt piirneb maja vabaajaalaga, kus tavatsetakse korraldada kontserte ja muid avalikke üritusi. Viimasest lähtuvalt püütakse koolihoone ka uuendada.

Hoone seisab kasutuna juba aastaid ja selle keskosa, sealhulgas katus, on tulekahjus tublisti kannatada saanud. Eelmise aasta lõpus majale tehtud ehitusekspertiisi käigus tuvastati, et hoone alusmüür ja vundament on rahuldavas seisus, kuid ülejäänuga pole suurt midagi peale hakata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles