Kogukondade kaasamisel on tulu suurem kui tüli

Katrin Uuspõld
, ajakirjanik
Copy
Debatil väitlesid Rakvere vallavanem Maido Nõlvak, riigikogu liige, endine külaliigutaja ja omavalitsusjuht Annely Akkermann, Kuimetsa külavanem Iiris Saluri ning Eesti Linnade ja Valdade Liidu arendusjuht Ott Kasuri (ekraanil).
Debatil väitlesid Rakvere vallavanem Maido Nõlvak, riigikogu liige, endine külaliigutaja ja omavalitsusjuht Annely Akkermann, Kuimetsa külavanem Iiris Saluri ning Eesti Linnade ja Valdade Liidu arendusjuht Ott Kasuri (ekraanil). Foto: Eesti Külaliikumine Kodukant

Neljapäeval peeti Sõmeru keskusehoones Eesti külaliikumise Kodukant eestvedamisel veebikonverentsi, kus fookuses olid kogukonna roll ja võimalused kohalikus omavalitsuses. Omavalitsuste praktika kogukondade kaasamisel on väga erinev.

Maaeluminister Urmas Kruuse kinnitas konverentsi tervituskõnes isiklikule kogemusele toetudes, et pingutus, mida kogukondade kaasamine eeldab, tasub end alati kuhjaga ära. “See on väärtuslik kogemus omavalitsusele, suurendades samal ajal turvatunnet ka väikseimates kogukondades,” ütles Kruuse.

Riigihalduse minister Jaak Aab rõhutas oma ettekandes, et meie tulevik on avatud, hooliv ja koostöömeelne ühiskond, kus kohalikke otsuseid tehakse omavalitsusjuhtide ja kogukondade koosloomes. “Vaid koostöös saavad sündida sellised lahendused, mis on jätkusuutlikud ja teenivad kohalikke vajadusi parimal moel, ning siin on kogukonna panusel hindamatu roll,” selgitas Aab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles