Tapa kaitseväelinnakus valmis hoidlakompleks

Andres Pulver
, ajakirjanik
Copy
Tapa sõjaväelinnakus valminud varjualused.
Tapa sõjaväelinnakus valminud varjualused. Foto: Riigi Kaitseinvesteeringute Keskus

Tapa kaitseväelinnakus valmis 20 hoidlast koosnev kompleks koos platside, teede ja abihoonetega.

Tööde tellijaks oli riigi kaitseinvesteeringute keskus ja töid teostas Nordecon AS. Investeeringud summas 11,6 miljonit eurot on viimase paari aasta üks suurimatest taristuinvesteeringutest Tapal.

Kaitseminister Kalle Laanet märkis, et viimastel aastatel soomusmanöövervõime väljaarendamisega on tulnud juurde arvukalt uut varustust ja relvastust, mis seletab hoiustamise vajaduse suurenemist. "Juurdearendus täidab meie liitlaskohustusi ning annab paremad tingimused riigikaitseliste varude ladustamiseks," lisas Laanet.

Riigi kaitseinvesteeringute keskus on 1. jalaväebrigaadi taristut arendanud eelkõige varustuse ladustust ja hoiustamist silmas pidades. "Tegemist on ehitistega, mille rajamine paneb ettevõtjate professionaalsuse proovile, sest sarnaseid ehitisi turul ei ole ning nende ehitamise kogemus samuti puudub. Seega on eriti oluline hea koostöö tellija ja töövõtja vahel," märkis RKIK kirdeportfelli juht Külli Tulvik.

Hoidlakompleksi ehitusleping sõlmiti Nordeconiga 2019. aasta suvel. "Kaitserajatiste ehitamine Tapa sõjaväelinnakus on Nordeconi jaoks olnud samaaegselt nii suur vastutus kui au, kuna anname läbi selle töö panuse ka Eesti kaitseväe edusse. Hoidlakompleksi ehitus on kulgenud plaanipäraselt ja hea meel on tõdeda, et linnaku järgmine etapp on koostöös tellijaga valminud," lisas Nordecon AS-i juhatuse liige Priit Luman.

Tapa linnakus valmis eelmisel aastal Nordeconil liikursuurtükkide hoiustushall ja hooldus-õppegaraaž. Lisaks valmisid AS-il Megaron-E ratastehnika hoiustamiseks seitse varjualust. Üks varjualune on ette nähtud 28 suure masina jaoks ning mahutab 56 väiksemat masinat. Seitse varjualust on veel valmimas selle aasta esimeses pooles. Tööde teostajaks on Revin Grupp OÜ.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles