Juhtkiri: võlukatus

Virumaa Teataja
Copy
Virumaa Teataja.
Virumaa Teataja. Foto: Meelis Meilbaum

Rakvere Vallimäe vabaõhukeskuse purikatus on jälle teemaks, nüüd püüab maakond selle tarvis lisaraha hankida toetusmeetme abil. Purikatus oleks ühele kontserdipaigale kindlasti suur väärtus, sest tekitaks Eesti suveilmu arvesse võttes kindlustunnet nii korraldajates kui ka publikus.

Mõned aastad tagasi väisas Rakvere linna delegatsioon eesotsas tollase linnapea Marko Tormiga purikatustega tutvumiseks suisa põhjanaabreid ning sealsedki kogemused kinnitasid vaid üht: paik võib olla väike ja ääremaine, aga kui seal on olemas katusega varustatud korralik kontserdipaik, on see komm, millest kontserdikorraldajail on raske ära öelda.

Samas ei ole purikatus ka võlukatus, millele kõike korda tegevaid omadusi külge pookida saaks, nagu kohati tunduda võib. Katus on hea, kaitseb vihma eest, aga kui sinna katuse alla viivad teed on raskesti läbitavad, siis ei tule publik ikkagi kohale. Eriti piinlik oleks meelitada rahvusvahelist publikut teedele, mis Rakverele päris korralikult häbi teevad. Samas ei paista kuskilt ka julgust otsustada, millised lahendused oleksid parimad, et jalgteed vabaõhukeskuses liikujasõbralikuks muuta. Käkk sai valmis – ja ühes sellega said otsa ka mõistus ning julgus öelda: nüüd teeme nii!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles