Haljalas toimus klassiõpetajate piirkonnapäev

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haljala gümnaasium.
Haljala gümnaasium. Foto: Meelis Meibaum

Programmi “Üldhariduse pedagoogide kvalifikatsiooni tõstmine 2008-2014” raames sisustab EKÕL (Eesti Klassiõpetajate Liit) oma esimest tegutsemisaastat piirkonnapäevadega “Parima praktika jagamine”. Esimene kokkusaamine teemal “Kodu ja kodukool” toimus Lääne-Virumaal Haljala gümnaasiumis 21. jaanuaril.

Seekord olid esindatud Tallinna, Harjumaa, Lääne-Virumaa ja Järvamaa koolid. Laupäeva juhtis EKÕLi juhatuse esimees Küllike Kütimets, kes esitas ülevaate EKÕLi juhatuse ja esinduskogu arutlustest, plaanidest ja tegevusest. Erinevatest maakondadest pärit juhatusel on suhtlemisel abiks tänapäevased võimalused – internet ja Skype. EKÕLi eestvõttel laienevad klassiõpetajate professionaalse arengu võimalused suhtlemisvõrgustiku ja koolituste kaudu.
Lisaks tutvuti mitme pikemaajalise projekti korraldamise võimalustega Kiili ja Haljala gümnaasiumis. Projektide eestvedajad jagasid oma kogemusi, millest mõnedki ergutasid uutele ettevõtmistele. Praktiliselt tegutseti Haljala kooli ümbruses kaardistatud okaspuude rajal. Tallinna saksa gümnaasiumi õpetajad tutvustasid kooli ja kodu koostöö võimalusi ning andsid näpunäiteid ajakohase viievõistluse ehk õpioskuste olümpiaadi läbiviimiseks. Paide õpetajad tutvustasid Järvamaa koduloolist mängu. Iga koolitusel osaleja õmbles endale piduliku ja naiseliku helkuri – elu odavaima kindlustuse. Viimane valmis suhtlemisvõrgustiku abil eriti populaarseks kujunenud Paide gümnaasiumi projekti “Helkur on popp” käigus. (VT)
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles