Raamatukogu aknanäituselt saab valida head lugemist

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Raamatukogu akendelt leiavad häid soovitusi erinevate huvidega lugejad.
Raamatukogu akendelt leiavad häid soovitusi erinevate huvidega lugejad. Foto: Marianne Loorents

Lääne-Virumaa keskraamatukogu akendele on seatud raamatuväljapanek, mis on ühtlasi lugemissoovitus. “Tegime paar lihtsat raamatuväljapanekut, et inimesed, kes ei oska raamatut seda nägemata valida, saaksid mingi isutekitaja. Lähed mööda ja vaatad – ohh, seda loeks! Sest sisse ju inimene tulla ei saa ja ka raamatupoed on kinni,” rääkis raamatukogu arendus­spetsialist Tiina Kriisa.

Akendele on teosed seatud teemade järgi. “Meil on aiaaken, sest kohe-kohe läheb mullas tuhnimiseks ja okste lõikamiseks. On krimiaken, terviseaken, armastuse aken, lastele on lausa kaks akent,” tutvustas ta väljapanekut. “Seal on küll väga väike valik, sest palju ei mahu, aga see valik ringleb, sest kui üks läheb välja, tuleb uus asemele.” ​Valik uudiskirjandust on paigutatud väljastamisakna kõrvale. Raamatukogutöötajad vaatasid Kriisa sõnul teemade valikul seda, mis oleks ajakohane – aiatööd, vaimne tervis –, ja ilukirjanduse puhul, mis on nende arvates hea, aga millel pole järjekorda. “Formaat on ka oluline: peab vaatama, et saaks dokumendiklambriga riputada. Ostsime lausa spetsiaalselt selle jaoks näitusesiinid akendele, et oleks võimalik see pind kasutusele võtta,” rääkis Tiina Kriisa.

Arendusspetsialist märkis, et raamatukogu pole aknanäitusega sugugi esimene, vaid teisedki, kel suured aknad, on oma näitustel näod väljapoole keeranud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles