Tapa sõjaväelinnaku kunstikonkursi võitis maakunstiteos "Õde ja vend"

BNS
Copy
Tapa kaitseväelinnak.
Tapa kaitseväelinnak. Foto: Marianne Loorents

Tapa sõjaväelinnaku kunstikonkursi võitis OÜ AB Ansambel maakunstiteos nimega "Õde ja vend", mis on tulevikus kasarmutevahelistel rohealadel.

Võistlustöö autorid on Toivo Tammik, Andres Mägi ja Veiko Vahtrik, teatas riigi kaitseinvesteeringute keskus.

"Võidutöö kannab kõige paremini edasi 1. jalaväebrigaadi algset ideed," sõnas 1. jalaväebrigaadi ülem kolonel Vahur Karus. "Tekkiv uus keskkond võimaldab sõdurile teenistuses olles vahetada igapäevaselt oma keskkonda, kus ta saaks oma mõtetele keskenduda või oma lähedastega privaatsemalt suhelda. Võidutöö aitab kaasa meie brigaadi võitlusvõime kasvule." 

Kunstikonkursi eesmärk oli leida sobivaim kunstiteose ideelahendus Tapa sõjaväelinnaku kasarmute vahelistele rohealadele. "Tegemist on elegantse minimalistliku teosega, mille mastaapsed skulpturaalsed vormid lõikuvad linnaku maastikusse, luues nii kaks maakunsti objekti, mis ühendavad sõjaväelinnaku kahte suuremat majadevahelist väljakut," märkis žürii liige Kirke Kangro. "Autorite lähenemine on üsna peenetundeline, pakkudes vaatajale esteetilist naudingut, aga ka sotsiaalset  ja ühendavat keskkonda linnaku kasutajatele."

Kunstikonkursile kvalifitseerus 27 tööd.  Konkursi auhinnafondi suurus oli üle 150 000 euro koos käibemaksuga, tegu on seni kunstiteoste tellimise seaduse alusel ellu viidud Eesti kunstikonkursside suurima auhinnafondiga. Konkursi võitjalt tellitava teose maksumus on 147 790 eurot ilma käibemaksuta.

Tapa sõjaväelinnak on kaitseväe suurim ja moodsaim sõjaväelinnak, mis koosneb vanast ja uuest linnakust. Linnakus asub pea 300 hoonet ja rajatist. Linnaku hooned on kaitseväe ehitistele kohaselt minimalistlikud, valdavalt ühe- kuni neljakorruselised, materjalina on suures osas kasutatud betooni. Domineerivad värvitoonid on valge, hall ja pruun.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles