Keelesõbrad praktiseerivad väljendusoskust veebi kaudu

, praktikant
Copy
Kogu e-keelepraktika süsteem toimib vabatahtlikkuse alusel. Mentor ja mentii on eakaaslastest keelesõbrad, kes ajavad omavahel juttu. Pilt on illustratiivne.
Kogu e-keelepraktika süsteem toimib vabatahtlikkuse alusel. Mentor ja mentii on eakaaslastest keelesõbrad, kes ajavad omavahel juttu. Pilt on illustratiivne. Foto: Vladislav Musakko

Eesti-sisese õpilasvahetuse organisatsioon VeniVidiVici tuli eelmisel aastal samal ajal välja mõttega hakata korraldama noortele virtuaalset keelepraktikat.

7.–12. klassi noortel on võimalik nelja nädala jooksul väljaspool koolitundi arendada virtuaalselt eesti või vene keele oskust. Nädalas on kaks-kolm akadeemilist tundi ning selle aja jooksul toetab keelementiid ehk keeleõppijat keelementor ehk keeleõpetaja, kellega suheldes saab keel selgemaks. Kõnealune keelepraktika programm ei ole mõeldud otseselt õppimiseks, vaid pigem praktikaks, et noored saaksid omavahel suheldes keelt harjutada. Seetõttu ei kasutata ka sõnu “õppija” ja “õpetaja”, vaid räägitakse “keelementiist” ja “keelementorist”.

Koroona on nõudnud õpilasvahetuse organisatsioonilt otsekui arenguhüpet ja andnud neile tõuke õpilasvahetuse kõrvalt muuga tegutseda. “Usun, et aasta tagasi tekkinud mõte on aidanud antud olukorrast paremini välja tulla, kui algselt arvasime, kuna e-keelepraktika loomine on meile andnud õpilasvahetuse kõrval teise väljundi ja pakkunud noortele tegevust,” rääkis projektijuht Gerle Karjus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles