Virumaa Suvesaund kuulutab välja esimesed žüriiliikmed

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Gunnar Viese.
Gunnar Viese. Foto: Ain Liiva

Virumaa Suvesaundi võitja selgitab nii rahvahääletus kui ka kaheksaliikmeline žürii, mille moodustavad ­teravad pliiatsid kohaliku musapinali eri sahtlitest. Esimesed kaks žüriiliiget on Gunnar Viese ja Kelly Vask.

Gunnar Viese on korraldanud palju väikeseid, suuri ja väga suuri kontserte. Nagu õige mees muiste, on ta ka ise bändi teinud. Mõned tema projektid on näiteks festival Green Christmas ja metal-bänd (O3). Praegu toimetab ta Rakvere kultuurikeskuse turundusjuhina.

Miks nõustusid Suvesaundi žüriiga liituma?

Kutsuti, ei saanud ära öelda.

Nimeta enda muusikamaitse kolm olulisemat kujundajat.

Gunnar Graps, Metallica ja Type O Negative.

Mida soovid ja soovitad konkursil osalejale?

Igasugu kriitika peale ei maksa püssi põõsasse visada. Kui uksest visatakse välja, siis tasub aknast sisse ronida.

Kelly Vask.
Kelly Vask. Foto: Martin Kosseson

Kelly Vask on Vergist pärit noor lauljatar, kes 2019. aastal võitis Noortebändi konkursi. Praegu teeb ta nii soolokarjääri kui ka bändi Kelly’s Puzzle. Lisaks on ta Elvas lauluõpetaja ja Otsa kooli õpilane, juba selja taga on õpingud Viljandi kultuuriakadeemias.

Miks nõustusid Suvesaundi žüriiga liituma?

Side Lääne-Virumaaga on viimasel ajal aina tugevamaks kasvanud. Viimased kaks suve olen enamiku ajast veetnud oma sünnikodus Vergis, ikka muusikat kirjutades. Tahes-tahtmata tekib peas küsimus, et mis siin kandis veel tehakse.

Nimeta enda muusikamaitse kolm olulisemat kujundajat.

1. Jääääre kontserdid. Seda ansamblit võin igavesti süüdistada enda metsikus armastuses ilusate laulutekstide vastu. Ja kui ma lõpuks julguse kokku võtsin ja oma lugusid kirjutama hakkasin, siis ka eesti keeles ja nii, et oleks ikka nii ilus, kui vähegi oskan.

2. TÜ Viljandi kultuuriakadeemiasse õppima minemine. Korraga puutusin kokku erinevate noorte muusikutega üle Eesti ja neil kõigil on ju oma muusikamaitse.

3. Avoid Dave’i album “Up Against the Glass”, mille kuulamine viis mind ülepeakaela produtseerimise maailma.

Mida soovid ja soovitad konkursil osalevatele muusikutele?

Lihtsalt tehke mussi. Lihtsalt saatke see konkursile. See tunne, et ei ole päris valmis, ei kipugi tihtipeale päriselt ära minema. Vähemalt minul on see tunne siiamaani olnud. Aga sellest ei tasu end üldse heidutada lasta. Sinu looming on hea ja oluline. Magusamat hetke oma loominguga välja tulemiseks kui Suvesaund on keeruline leida. Nagu klassikud on öelnud – ära mõtle, kohe ütle!

Lääne-Virumaa värske muusika seast Suvesaundi otsiv konkurss on vaikselt hoogu sisse saamas. Lugusid saab konkursile esitada ja varsti saame esimesi neist avalikkusele tutvustada.

Enda lugu saab konkursile esitada veebilehel https://virumaateataja.postimees.ee/suvesaund/.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles