Suure reede ristikäik tuleb ka tänavu virtuaalsena

Katrin Uuspõld
, ajakirjanik
Copy
Video “Kohtumised ristiteel” filmimine Rakvere kirikutes. Kaamera taga Jaanus Lekk, Karmeli uues kirikuhoones kõnelevad pastor Gunnar Kotiesen (paremal) ja Andrus Mänd.
Video “Kohtumised ristiteel” filmimine Rakvere kirikutes. Kaamera taga Jaanus Lekk, Karmeli uues kirikuhoones kõnelevad pastor Gunnar Kotiesen (paremal) ja Andrus Mänd. Foto: Tauno Toompuu

Iga kirik sooviks avada suurel reedel uksed, kuid praeguses pandeemiaolukorras ei ole see võimalik. Rakvere kirikutel on aastatepikkune traditsioon korraldada ühiselt suure reede ristikäik, kuid teist aastat järjest ei ole see rahvaüritusena võimalik.

Mullu leiti lahendus ristikäiku varem filmides ja õigel päeval veebis näidates, tänavu minnakse sama teed, kuid mitte klassikalise via dolorosa’na, vaid kuues Rakvere koguduses filmitud kuue kohtumisloona Kristuse kannatusteel.

“Eelmisel aastal pidime väga kiirelt end mobiliseerima, sel aastal oli veidi rohkem aega planeerida. Tegime otsuse, et suure reede ristikäigul on üldine vorm sama: käime kirikust kirikusse, aga seekord kutsume inimesi üles ise suure reede sündmust lugema ja meie pakume Rakvere kuue ­kirikuga kohtumisi ristiteel,” rääkis Rakvere Karmeli koguduse pastor Gunnar Kotiesen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles