Haljala koolimaja ehitushanke võitis pealinna ehitusfirma (1)

Veiki Ojaperv
, Tegevtoimetaja
Copy
Haljala koolimaja eskiis.
Haljala koolimaja eskiis. Foto: arhitektuuribüroo Pluss OÜ

Eilsel Haljala vallavalitsuse istungil tunnistati Vanalinna Ehitus OÜ pakkumine Haljala koolimaja ehituseks edukaks. Koolimaja ehituseks oli laekunud seitse pakkumist.

Vallavanem Ivar Lillebergi sõnul allkirjastati eile ka vastav leping. "Tänasest hakkas jooksma kahenädalane vaidlustusperiood. Kui see läbi saab, saame minna ehituslepingu allkirjastamise juurde," kõneles vallavanem. Koolimaja ehitus läheb maksma ligikaudu seitse miljonit eurot.

Vanalinna Ehitus OÜ juhatuse liige Aet Urvast rääkis, et ettevõte on varasemalt ehitanud mitu koolihoonet nii Eestis kui ka Soomes. "Viimastena meenuvad Muraste kooli juurdeehitis, Tallinna tehnikakõrgkool, Estonian Business School, Tallinna tehnikaülikooli kompleks, Tallinna tervishoiu kõrgkooli juurdeehitis," ütles Urvast.

Urvasti sõnul on Haljala kooli ehitus hea näide uudsest arhitektuurist ja ehituslahendusest, mis toetavad kohaliku elu arendamist. "Meie jaoks on oluline olla osaline projektides, millega parandatakse elukeskkonda ning laste õpi- ja sporditingimusi."

Vana koolimaja lammutustööd kuuluvad projekti esimesse etappi, millega alustatakse pärast lepingu sõlmimist. "Praeguse kava kohaselt alustavad lapsed uut kooliaastat uhiuues koolimajas 2022. aasta sügisel," lisas Vanalinna Ehituse juhatuse liige.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles