Kas valitsuse otsus tekitas Lääne-Virumaale suure koroonakolde? Sotsiaalministeerium kommenteeris teemat ühe lausega (3)

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Detsembris olid Rakvere kaubanduskeskuste parklad autosid täis. Paljud ostjad tulid siia Ida-Virust ja Harjumaalt.
Detsembris olid Rakvere kaubanduskeskuste parklad autosid täis. Paljud ostjad tulid siia Ida-Virust ja Harjumaalt. Foto: Ain Liiva

Kui mullu detsembris pani vabariigi valitsus üksteise järel “lukku” Ida-Virumaa ja Harjumaa, lootes sel viisil piirata koroonaviiruse levikut, ei osanud otsuse tegijad ette näha, et siseturistid hakkavad koroonaviirust eksportima. Tagajärjeks on olukord, et veel sügisel väikese nakatumisnäitajaga silma paistnud Lääne-Virumaa kerkis loetud nädalatega üheks kõrgeima koroonanäitajaga piirkonnaks Eestis ja isegi kogu Euroopas.

Kuigi kõnealusele otsusele oli juba selle tegemisel vastuseisjaid, jäid nad hüüdjaks hääleks kõrbes. “Ma ei arva, et keegi pahatahtlikult nii tegi, aga halvasti kukkus välja küll,” lausus ettevõtja Oleg Gross.

“Meile siin Lääne-Virumaal oli kohe selge, et see otsus on viga. Viiruse eksport oli vältimatu, sest lihtsameelne olnuks arvata, et “lukus” maakondade inimesed mööda Eestit ringi sõitma ei hakka.”

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles