Eesti Raudtee laiendab 3,3 miljoni euroga Balti jaama

BNS
Copy
Balti jaam, pilt on illustreeriv.
Balti jaam, pilt on illustreeriv. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Eesti Raudtee ja Leonhard Weiss OÜ sõlmisid Balti jaama laiendamise ehitustööde lepingu maksumusega veidi üle 3,3 miljoni euro. Tööde käigus rajatakse kaks uut jaamateed koos platvormidega ning ehitatakse täiendav peatee Paldiski maantee viadukti ja Kitseküla peatuse vahele.

“Meil on äärmiselt hea meel alustada Tallinna linna jaoks nõnda olulise sõlmpunkti kui Balti jaama ehitustöödega, sest uusi jaamateid pole sinna juurde ehitatud juba aastakümneid ning viimased suuremad renoveerimistööd platvormidega teostati 2012. aastal,” kommenteeris Eesti Raudtee ehitusteenistuse juht Riho Vjatkin pressiteates.

Kaks uut jaamateed ja platvormi loovad eeldused rohkemate rongide teenindamiseks. “Kui täna kasutavad ida- ja lõunasuunalised rongid jaamast väljumiseks ja saabumiseks ühte ja sama teed, siis tulevikus hakkab olema neid kaks,” märkis Vjatkin. Ta lisas, et arvestades ka Eesti Raudtee lähiaastate suuremahulisi investeeringuid elektrifitseerimisse ja liiklusjuhtimissüsteemide moderniseerimisse, on Balti jaama laiendamine heaks eelduseks reisirongide väljumiste arvu suurendamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles