Lasterikkaid peresid saab esitada aasta suurpere tiitlile

Katrin Uuspõld
, ajakirjanik
Copy
Aasta suurpere 2020 oli kuuelapseline perekond Alev Võrumaalt,  kes elab vanasse koolimajja rajatud moodsas kodus, kuhu mahub ka šokolaadivabrik koos kodukohvikuga.
Aasta suurpere 2020 oli kuuelapseline perekond Alev Võrumaalt,  kes elab vanasse koolimajja rajatud moodsas kodus, kuhu mahub ka šokolaadivabrik koos kodukohvikuga. Foto: Kairit Leibold

Lääne-Virumaal elab 278 nelja ja enam lapsega perekonda. Eesti Lasterikaste Perede Liit kutsub Lääne-Virumaa elanikke üles tegusaid ja inspireerivaid perekondi märkama ning neid aasta suurpere konkursile esitama.

Eesti Lasterikaste Perede Liidu presidendi Aage Õunapi sõnul on möödunud aasta pakkunud peredele küll suuri väljakutseid, kuid kinkinud rohkelt võimalusi perekeskseks ajaviitmiseks ja üksteise jaoks olemas olemiseks.

 "Suurpered on nutikad – jõud ühendatakse, üksteist aidatakse ning üheskoos saavad kodused toimetused kiirelt tehtud. Aasta suurpere tiitliga soovime tänada hakkajat perekonda, kes on vaatamata keerulise ajale suutnud säilitada positiivse meele ning olnud eeskujuks ka teistele perekondadele," rääkis Aage Õunap.

Bigbanki Eesti juhi Jonna Pechteri sõnul suurendati tänavu stipendium 10 000 euroni ning selle eesmärk on toetada laste huvitegevust, pakkuda võimalusi õpinguteks ja arenguks. "Suurtel peredel on palju põnevaid ideid ja soovime, et need saaks teoks ning unistused täide viidud," ütles Pechter.

Aasta suurpere konkurss toimub kaheteistkümnendat korda. Konkursist on oodatud osa võtma kõik tegusad ja toimekad nelja või enama lapsega perekonnad. Kandidaate aasta suurpere tiitlile saavad esitada 19. aprillini kõik Eesti inimesed – perekonnad ise, suurpereliikmete töökaaslased, pereliikmed, tuttavad ja sõbrad. Selleks on vaja täita Eesti Lasterikaste Perede Liidu veebilehel vastav ankeet. Aasta suurpere selgub emadepäeval, 9. mail.

Mullu osales konkursil 76 peret, neist kaheksa Lääne-Virumaalt, tiitli võitis kuuelapseline perekond Alev Võrumaalt. Toimekas perekond elab vanasse koolimajja rajatud moodsas kodus, kuhu mahub lisaks šokolaadivabrik koos kodukohvikuga.

Eesti Lasterikaste Perede Liidu võrgustiku moodustavad 21 maakondlikku liikmesorganisatsiooni, kuhu kuulub 1800 nelja ja enama lapsega perekonda, kus on sirgumas enam kui 8500 last. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles