Aianditest saab nii traditsioonilist kui ka uudset sorti taimi

Katrin Uuspõld
, ajakirjanik
Copy
Männiniidu aiand on pereettevõte. Erik Rüütel, üks omanikest, paneb käed külge kõikjal, kus vaja, ning perekoer Lotta tõstab tuju ka klientidel.
Männiniidu aiand on pereettevõte. Erik Rüütel, üks omanikest, paneb käed külge kõikjal, kus vaja, ning perekoer Lotta tõstab tuju ka klientidel. Foto: Marianne Loorents

Inglise Aed on Rakveres oma välimüügiplatsil juba tegutsemas, teised aiandid veel ootavad pisut uste avamisega, kuid külvatud seemnetest sirguvad taimed jõudsalt ja tõotavad mitmekesist valikut nii rõdudele kui ka aedadesse.

Rakvere külje all Taaravainu külas asuva Annemäe aiandi üks omanikke Evi Mihhailov ütles, et kliendid juba võtavad ühendust ja uurivad, kuidas tänavu taimedega lood on. Vastus on, et taimi saab. “Nädala pärast saame võõrasema pakkuda, kasvavad amplitaimed, tomatid, kurgid, maitsetaimed, füüsal, salati- ja kõrvitsataimed,” loetles Mihhailov. “Meil on välja kujunenud omad kliendid, kes käivad juba aastaid.” Tänavugi on nõnda, et kui aeg küps, saavad kliendid nende kasvuhoonetesse tulla ja endale meelepärased taimed kohapeal välja valida, mujal Annemäe aiand nendega kauplemas ei käi.

Evi Mihhailov märkis, et tomatitest on sirgumas põhiliselt Eesti sordid, kurgi puhul on nad jäänud kindlaks ühele – lühiviljalisele “Trilogyle”. “Emadepäevaks on amplid müügivalmis, kasvatame aastaid petuuniaid, suuteraid, vahetame ainult sorte, proovime uusi,” lisas Mihhailov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles