Arendused Sõmerul mõjutavad teedeehitust

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Sõmeru lähistel on Tallinna–Narva maanteel mitu pudelikaela, kus liiklustihedus on suur, kuid ristumised kõrvalteedega on ammu ehitatud.
Sõmeru lähistel on Tallinna–Narva maanteel mitu pudelikaela, kus liiklustihedus on suur, kuid ristumised kõrvalteedega on ammu ehitatud. Foto: Vladislav Musakko

Transpordiamet alustab eriplaneeringu koostamist Haljala–Kukruse ja Uulu–Ikla teelõigule, mis plaanitakse ehitada 2 + 2 maanteeks. Transpordiameti ida teehoiu osakonna juhataja Anti Palmi toonitas, et eriplaneeringu algatamine ei tähenda veel ehitamise alustamist lähiaastatel.

Anti Palmi rääkis, et tegemist on alles esimese sammuga, mis kunagi – võibolla isegi kümne aasta pärast – realiseerub neljarealiseks maanteeks. “Täna me absoluutselt ei tea, millised võimalused maantee laiendamiseks olemas on,” lausus ta.

“Käesoleval aastal on meil kavas teha algatamistaotlus Haljala–Kukruse teelõigu eriplaneeringu koostamiseks,” rääkis transpordiameti taristu arendamise osakonna juhataja Andres Urm rahvusringhäälingule ja lisas, et lihtsalt ilma planeeringuta maanteid laiemaks ehitada ei saa. “Meil ei ole võimalik kõikides kohtades jääda olemasolevale trassile just asustuse paiknemist arvestades,” sõnas Urm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles