Sillamäelased eelistavad idanaabri toodetud Sputnikut

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
Haigestumuse intensiivsus on endiselt väga kõrge ja viiruse levik ulatuslik.
Haigestumuse intensiivsus on endiselt väga kõrge ja viiruse levik ulatuslik. Foto: Meelis Meilbaum, Erakogu, shutterstock

Ida-Virumaa oli ja on koroonaviiruse levikult maakondade seas esikolmikus. Spekuleeritud on sellegi üle, et sealne kõrge viiruse leviku tase ning valitsuse otsus Ida-Virumaa sulgeda põhjustas ägeda puhangu Lääne-Virumaal. Paraku ei kiirusta idavirulased ka vaktsineerimisega.

Sillamäe muuseumi direktor Aala Gitt tunnistas, et pole veel koroonaviiruse vastu vaktsineeritud. Põhjus lihtne – kui perearsti juures oli vaktsineerimiseks aeg kirjas, siis sel ajal oli ta haige. Ja nõnda kaks korda. “Niimoodi sel aastal lihtsalt juhtus,” nentis Gitt. Tema andmetel vaktsineeritakse Sillamäel peamiselt perearstide vahendusel.

Gitt rääkis, et alguses suhtus ta Ameerika päritolu vaktsiinidesse skeptiliselt. Eelmise aasta lõpus ja selle aasta alguses oli tema esimene eelistus idanaabri juures valmistatud Sputnik. “Olen sellest palju kuulnud ja saateid vaadanud,” põhjendas Gitt valikut. “Seda vaktsiini pooldavad isegi Eesti teadlased, rääkimata juba Euroopa riikidest,” lisas ta. Samas tunnistas naine, et saab aru tekkinud olukorrast, kus Eestis pole ilmselt võimalik Sputnikut saada, ja seepärast on ta nõus ka Pfizeri vaktsiiniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles