Rakvere vald loob tingimusi välitegevusteks

Katrin Uuspõld
, ajakirjanik
Copy
Uhtna kool sai äsja projekti raames endale õuesõppeklassi, mida ka kogukond võib oma ettevõtmistes kasutada. Analoogseid ehitisi plaanib Rakvere vald ka teiste koolide lähedusse püstitada. "Ja mine tea, äkki on meil varsti ka välikultuurimajad – Uhtnas on meil "mobiilne kultuurimaja" juba olemas," rääks vallavanem Maido Nõlvak, viidates õuesõppeklassile.
Uhtna kool sai äsja projekti raames endale õuesõppeklassi, mida ka kogukond võib oma ettevõtmistes kasutada. Analoogseid ehitisi plaanib Rakvere vald ka teiste koolide lähedusse püstitada. "Ja mine tea, äkki on meil varsti ka välikultuurimajad – Uhtnas on meil "mobiilne kultuurimaja" juba olemas," rääks vallavanem Maido Nõlvak, viidates õuesõppeklassile. Foto: Evely Vassar

Rakvere vallavalitsus kogub ideid ja tähelepanekuid, kuidas koroonaviiruse levikust tingitult kohalike inimeste elu võimalikult hästi korraldada.

“Selge on see, et peame ka tulevikus arvestama COVID-19-ga ja ei saa paljusid asju siseruumides teha. Seetõttu on meil mõte koolide ja noortekeskuste juures luua väliõppealad, näiteks katusealused, mille juures on ka eraldi lukustatav ruum, kus hoida vahendeid. Neid saavad kasutada nii koolid, noortekeskused, huvi­alaringid kui kogukonnad,” selgitas Rakvere vallavanem Maido Nõlvak ja lisas, et ettepanekud, milliseid rajatisi väliõppealadele veel võiks teha, on oodatud.

Teine idee, millega Rakvere vald edasi läheb, on luua kogukondadega koostöös niisuguseid grillimisvõimaluse ja varjualusega lõkkekohti, nagu on RMK-l.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles