Sõmeru keskusehoonele plaanitakse paigaldada päikesepaneelid

Katrin Uuspõld
, ajakirjanik
Copy
Kohaliku omavalitsuse hoonete energiatõhusamaks muutmise toetuse taotlusvoor võimaldab kasutusele võtta taastuvenergiat ja Sõmeru keskusehoone puhul plaanitakse seda teha päikesepaneelide abil.
Kohaliku omavalitsuse hoonete energiatõhusamaks muutmise toetuse taotlusvoor võimaldab kasutusele võtta taastuvenergiat ja Sõmeru keskusehoone puhul plaanitakse seda teha päikesepaneelide abil. Foto: Arvet Mägi

Rakvere vallavolikogu otsustas osaleda kohaliku omavalitsuse hoonete energiatõhusamaks muutmise toetuse taotlusvoorus, et Sõmeru keskusehoone saaks energiatõhusamaks ja edendada taastuvenergia kasutamist.

“Põhiline soov on paigaldada katusele päikesepaneelid. Tehniliselt on see veidi keeruline, sest meie maja arhitektuuriline lahendus on selline, et praktiliselt ühtegi horisontaalset katusepinda ei ole, kõik “lainetab”, nagu nägi ette töö “Kõrreline”, mille järgi keskusehoone kümme aastat tagasi valmis,” selgitas Rakvere vallavolikogu esimees Peep Vassiljev.

Samuti plaanitakse keskusehoone valgustid vahetada leedvalgustite vastu. “Need oleksid efektiivsemad ja säästlikumad kui need, mis rohkem kui kümme aastat tagasi siia majja projekteeriti,” nimetas Vassiljev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles