Juhul kui laps ei pääse kooli bussiga, kompenseerib vald vanemale sõidukulud

Katrin Uuspõld
, ajakirjanik
Copy
Paari õpilase pärast ei ole omavalitsusel mõtet koolibussi sõitma panna. Kui lapsel on ainus viis kooli pääsemiseks see, et vanem toob, siis Rakvere vallas vanemale sõidukulud kompenseeritakse. Kompenseerimine otsustatakse iga juhtumi põhjal eraldi.
Paari õpilase pärast ei ole omavalitsusel mõtet koolibussi sõitma panna. Kui lapsel on ainus viis kooli pääsemiseks see, et vanem toob, siis Rakvere vallas vanemale sõidukulud kompenseeritakse. Kompenseerimine otsustatakse iga juhtumi põhjal eraldi. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Rakvere vallavolikogu otsustas kompenseerida sõidukulud neile lastevanematele, kelle lastel ei ole võimalik koolis käia ei maakonna- ega õpilasliini busse kasutades ja kes lapsi ise kooli sõidutavad.

“On tulnud ette, et lapse kodu ja bussipeatuse vahe on mitu kilomeetrit ning eriti talvel on lapsel väga raske mööda maanteed käia. Kurbi näiteid on paraku Eestimaal küll, kus lapsed on seetõttu liikluses viga saanud,” selgitas Rakvere vallavolikogu esimees Peep Vassiljev.

Seetõttu otsustas Rakvere vallavolikogu, et iga üksikjuhtumi vaatab üle vallavalitsus ja määrab vastavalt sellele kompenseeritava summa vanemale, kes oma last kooli ja kodu vahel sõidutab oludes, kus alternatiivi ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles