Loodus tuleb appi

Eva Samolberg
, peatoimetaja
Copy
Eva Samolberg-Palmi.
Eva Samolberg-Palmi. Foto: Ain Liiva

Kujuta ette, et ärkad hommikul. Jood kohvi, sirvid kiirelt läbi värsked ajalehed. Riietud, saadad lapsed lasteaeda ja kooli ning lähed tööle. Ameti oled valinud endale heas usus, et see pakub igapäevaelus piisavalt arenguvõimalusi ja väljakutseid ning on kasulik ka ühiskonnale laiemalt. Me kõik oleme võimelised seda endale ette kujutama.

Siis kujuta aga ette seda, et töökoha poole liikudes saadavad sind pahased inimhulgad. “Kao minema!” “Värdjas!” Sa proovid mitte välja teha, sinu amet ei luba seda, peas keerutad ometigi mõtteid, et mis valesti läks, mida sa oled valesti teinud, et kõik järsku sinu vastu on pöördunud. Milles peitub sinu süü? Siis näed, et samasuguste mõtete küüsis vaevlevad ka kolleegid. Sinu pihta sülitatakse, sind filmitakse sinult luba küsimata, sinu nimi kirjutatakse üles ja see riputatakse internetti.

Just nii aga paistab viimastel päevadel pealinnas arenenud meeleavaldustel toimunu, kus kogu viha ja negatiivsuse sihtmärgiks on muutunud korrakaitsjad. Oma tööd tegevad pereisad-pereemad, tavalised inimesed meie seast, kes lihtsalt on ebaõnne tõttu sattunud graafiku järgi tööle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles