Väike-Maarjast riigigümnaasiumi juhiks: Indrek Lillemägi hakkab eest vedama 1000 õpilasega kooli

Anu Viita-Neuhaus
, ajakirjanik
Copy
Väike-Maarja gümnaasiumis õpetajana alustanud Indrek Lillemägi on Pelgulinna riigigümnaasiumi direktor. 
Väike-Maarja gümnaasiumis õpetajana alustanud Indrek Lillemägi on Pelgulinna riigigümnaasiumi direktor. Foto: nooredkooli.ee

Uued riigigümnaasiumid tasapisi kerkivad ja nii mõnelegi neist on juht valitud. Eelmisel nädalal selgus, et Rakvere riigigümnaasiumi direktoriks on kuulutatud Haljala kooli vilistlane Liisa Puusepp. Tallinnas asuva Pelgulinna riigigümnaasiumi direktoriks saab aga Väike-Maarjas oma õpetajateed alustanud Indrek Lillemägi. 

Indrek Lillemägi tuli 2013. aastal Väike-Maarja gümnaasiumisse eesti keele ja kirjanduse õpetajaks. Ta sattus Väike-Maarja kooli nii, et kandideeris programmi Noored Kooli seitsmendasse lendu pärast kirjandusteaduse ja usuteaduse bakalaureuseõpinguid Tartu ülikoolis. Lillemägi kohtus direktoritega üle Eesti ja valis välja Väike-Maarja gümnaasiumi, sest nägi, et seal noort õpetajat toetatakse.

Indrek Lillemägi on valitud Väike-Maarja gümnaasiumi kõige õpilassõbralikumaks õpetajaks. Kui Lillemägi töötas Väike-Maarjas õpetajana, ütles ta, et talle on alati meeldinud õpetajad, kes on õpilastelt palju oodanud, aga ka neisse uskunud.

2016. aastal alustas ta pealinnas asuva Emili kooli direktorina.

Sel nädalal selgus, et temast saab 2023. aastal avatava Tallinna Pelgulinna riigigümnaasiumi direktor. 1080 õppekohaga Pelgulinna riigigümnaasium tuleb Kolde puiesteele.

Veel selgus Mustamäe riigigümnaasiumi direktor, seda hakkab juhtima Raino Liblik. Tõnismäe riigigümnaasiumi direktorina tööle asuv Alo Savi töötab praegu Põlva riigigümnaasiumi juhina ja asub käivitama juba kolmandat riigigümnaasiumi.

Kolme kooli juhtide konkursil osales kokku 42 kandidaati.

Indrek Lillemägi on oma alal tunnustatud, ta pälvis detsembris noore haridustegelase preemia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles