Koroona räsis maakonnas kolme päästekomandot

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
Aasukalda vabatahtlikud sõidavad Rakvere lihakombinaati saunapõlengut kustutama. Foto on illustratiivne.
Aasukalda vabatahtlikud sõidavad Rakvere lihakombinaati saunapõlengut kustutama. Foto on illustratiivne. Foto: Toomas Herm

Lääne-Virumaa päästepiirkonna juhataja Jaak Janno sõnul tabas koroonaviirus kõige rohkem Väike-Maarja ja Tapa päästekomandot ning Aasukalda vabatahtlikku päästekomandot, viimane oli nädalaks rivist päris väljas. Koroonaviirus räsis Aasukalda ja Tapa komandot märtsis, Väike-Maarja pritsimehi eelmise aasta lõpus.

MTÜ Aasukalda Maa- ja Merepäästekomando juhatuse liige Marge Zaidullin rääkis, et komando võeti tervikuna arvelt maha kümneks päevaks. Kahekümne viiest liikmest oli nakatunuid kolm, lähikontaktseid 11. "Lülitasime raadiosaatjad välja, et ei tekiks väljakutsete korral stressi – ei saa reageerida," meenutas Zaidullin, kelle hinnangul piisab komando rivist välja langemiseks sellest, kui haigestunuid või eneseisolatsioonis olijaid on 10 protsenti komando liikmetest. Protsent võib olla ka madalam, kui rivist langevad välja autojuhid. Aasukalda komandos on kuus autojuhti.

Zaidullin selgitas, et komando võeti kümneks päevaks arvelt maha seetõttu, et takistada inimeste komandosse tulekut ja sellega viiruse levikut. Võib ju mõni olla enese teadmata haige. Samuti jäeti komando tegevusest kõrvale, et kaitsta kolleege. Võib ju raske haigus levida kolleegidele õlg õla kõrval tulekahju kustutades. Nüüdseks on Aasukalda priitahtlikud pritsimehed ja merepäästjad taas rivis. 

Väike-Maarja ja Tapa kutselisest komandost rääkides märkis Lääne-Virumaa päästepiirkonna juhataja Jaak Janno, et tööst eemale pidid päästjad jääma ühe vahetuse koosseisuga, aga see asendati teistega. "Kokkuvõttes piirkonna turvalisus ohus ei olnud," lisas ta.

Enamik maakonna päästjatest ja vabatahtlikest pritsimeestest on saanud ühe vaktsiinidoosi. Janno sõnul ei ole praegu Lääne-Virumaal ühtegi COVID-positiivset ega lähikontaktset päästjat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles