Virumaa Suvesaund avalikustas järgmised žüriiliikmed

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Triin Niinemets.
Triin Niinemets. Foto: Jakob Meier

Virumaa Suvesaundi võitja selgitab nii rahvahääletus kui ka kaheksaliikmeline žürii, mille moodustavad ­teravad pliiatsid kohaliku musapinali sahtlitest. Eelmisel nädalal tutvustasime kaht esimest žüriiliiget, kelleks on Gunnar Viese ja Kelly Vask. Nüüd palume aplausi järgmisele kahele. Niisiis – Triin Niinemets ja Andres Pulver!

Triin Niinemets on Rakverest pärit melomaan, DJ ja raadiosaatejuht, kes paitab melomaanide kõrvu Raadio 2 ning IDA Radio vahendusel. Alternatiivseks suunaks on talle drum’n’bass. Pikem persoonilugu temast ilmus Virumaa Teatajas 6. märtsil: https://virumaateataja.postimees.ee/7195005/triin-niinemets-zanriulene-kultuurihing.

Miks nõustusid Suvesaundi žüriiga liituma?

Loodan, et mu maitsemeel ja arusaam muusikast rikastab žürii koosseisu ja aitab valida omanäolise võitjaloo.

Nimeta enda muusikamaitse kolm olulisemat kujundajat.

1. Club Autonomicu podcast’id

2. Raul Saaremetsa saade “Tramm ja buss” aastal 2003

3. Kasvamine inimesena ja seeläbi uute muusikaliste rännakuteni jõudmine

Mida soovid ja soovitad konkursil osalejale?

Jääda iseendaks. Teha lugu, mida ise täiega naudite, ja vähem keskenduda sellele, mida teised arvavad. Kindlasti teha lugu heade mõtete ja pühendumusega. Lisaks, kui seekord ei õnnestu, pusige veel. Usaldage sisetunnet, aga küsige ka teile oluliste inimeste arvamust.

Andres Pulver.
Andres Pulver. Foto: Vladislav Musakko

Andres Pulver esindab žüriis Virumaa Teatajat. Kolleegid ja paljud lugejadki teavad, et Pulver on nagu server – tohutu infopank, kes hoomab, teab ja mäletab palju. Ajakirjanik, mälumängur ning muusikaarmastaja andis kutsele žüriiliikmeks hakata kõige kiirema jah-sõna.

Miks nõustusid Suvesaundi žüriiga liituma?

Võiks ju natuke olla kursis sellega, mis kodumaakonna muusika­elus toimub. Noorena oli kõikide bändide iga samm teada, praegu on asi sellest kaugel, alati ei seosta bändi-artistigi Lääne-Virumaaga.

Nimeta enda muusikamaitse kolm kujundajat.

Noorusest on üheks lemmikalbumiks Jethro Tulli “Heavy Horses”. 1991. aastal istusime rahvusvahelise teatriseltskonnaga Lõuna-Poolas lõkke ümber, mängis kohalik ansambel. Neli frakkides meest. Flöödimängija küll Ian Andersoni kombel kurena ühel jalal ei seisnud, aga kõlapilt meenutas Jethro Tulli akustilist versiooni. Ja ühtäkki hakkad nägema, kuidas ööliblikad sööstavad siin-seal põlevatesse tõrvikutesse, frakkides meeste asemel Jethro Tull esitamas lugu “Moths”. Siis teadsin, et just see lugu peab kõlama minu matustel, mis loodetavasti on veel väga kaugel.

Kunagi kahe kopika eest ostetud Venemaa superbändi DDT kogumikvinüül, Soome rokkari Ismo Alanko “Kun Suomi putos puusta”, Rev Hammeri, Maddy Priori ja The Levellersi “Freeborn John”, Mercury Revi “Deserter’s Songs”, Philip Glassi “Koyaanisqatsi” ...

Mida soovid ja soovitad konkursil osalejale?

Konkursil osalejatele soovitan ainult ühte – jääda endaks, teha seda, mis meeldib endale, mitte püüda olla meele järele kellelegi teisele.

Konkursile Virumaa Suvesaund ootame lugusid 15. maini.

Peaauhinnaks 500 eurot puhtalt kätte!

Esita oma saund kampaanialehel https://virumaateataja.postimees.ee/suvesaund/.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles