Virumaa parim toiduaine on Rubiin

Anu Viita-Neuhaus
, ajakirjanik
Copy
Parim toiduaine Virumaal on Ida-Virumaa väikeettevõtte Remedyway müsli Rubiin.
Parim toiduaine Virumaal on Ida-Virumaa väikeettevõtte Remedyway müsli Rubiin. Foto: RemedyWay

See on müsli, mis noppis esikoha Eesti parima toiduaine konkursi piirkondlike väikeettevõtete arvestuses. 

Parim toiduaine Virumaal on valminud väikeettevõttes Remedyway. Ida-Virumaal valmistatakse rubiinpunast müslit Rubiin.

Toiduliidu juhataja Sirje Potisepp rääkis, et tarbijatele on üha olulisem, et nende toit oleks tervislik. "Rubiin kindlasti seda on. Krõbe ja maitsev müsli on tänu toortatrale gluteenivaba, kiudainerikas ja toitev," iseloomustas Potisepp.

Eesti parima toiduaine konkursi piirkondlike väikeettevõtete konkursil osales 67 toodet ning võidu noppisid Puljong OÜ, Põhjala Brewing AS, Saaremaa Delifood, Remedyway ja OÜ Kõivsaare.

Enim tooteid võistles Põhja-Eestis, kus tihedast konkurentsist väljus parimana Puljong OÜ Foodstudio koorene piprakaste. 

2021. aasta parim jook Põhja-Eesti väikeettevõttelt on Põhjala pruulikoja alkoholivaba õlu Virmalised 0. 

Tänavusel piirkondlikul võistlusel olid erakordselt tugevalt esindatud veganitooted ja üks neist võitiski Lääne-Eesti parima toote auhinna. See on Saaremaa Delifoodi mango-granadilli hapendatud veganitoode Cocodeli. 

Parim jook Lõuna-Eesti väikeettevõttelt on OÜ Kõivsaare toodetud ebaküdoonia vahuvein või võrukeeli hapnõubina vurdsuvein. 

Põhja-Eestist esitati piirkondlikule konkursile 27 toodet, Virumaalt viis. Ühtekokku osales tänavu Eesti parima toiduaine konkursil 181 toiduainet ja jooki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles