25 aastat tagasi koondusid Rakveres Eesti korteriühistud

Andres Pulver
, ajakirjanik
Copy
Rakvere suured kortermajad on valdavalt uuendatud.
Rakvere suured kortermajad on valdavalt uuendatud. Foto: Meelis Meilbaum

Täna 25 aastat tagasi, 17. aprillil 1996, loodi Rakveres Eesti Korteriühistute Liit.

"Rakvere oli üks esimesi linnu Eestis, kus korteriühistuid innukalt moodustama hakati," meenutas Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse esimees, Rakvere abilinnapea Andres Jaadla liidu juubelisaates veebiraadios.

Esimesele suuremale avalikule koosolekule Rakverre tuli ka toonane peaminister Tiit Vähi. "Riigi tunnustus oli vast loodud korteriühistutele väga oluline," meenutas Jaadla.

"Rakveres formeerusid ühistud üsna kiiresti ja mäletan, et ka nimeküsimused olid hästi tähtsad. Ühele korteriühistule otsustati 1996. aastal näiteks Mart Laari järgi Mart nimeks panna," rääkis Jaadla. Tema sõnul pole Rakvere praegu enam väga kaugel mõne aasta tagusest ambitsioonikast eesmärgist saada esimeseks Eesti linnaks, kus kõik nõukogudeaegsed majad on renoveeritud. "Kui linnapilti vaadata, võime öelda küll, et eesmärk on peaaegu saavutatud. Paar-kolm aastat tagasi tundus Rakvere olevat ehitusplats, majad olid tellingutes. Täna võib aga öelda, et enamik nõukogudeaegsest elamufondist on juba renoveeritud ja see on Rakvere jaoks täiesti hämmastav tulemus."

Rakveres salvestatud juubelisaadet saab kuulata siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles