Muuseumid ootavad taaslavastatud fotosid 1991. aastast

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
"Vabaduse laul" Tallinna lauluväljakul 1991. aastal.
"Vabaduse laul" Tallinna lauluväljakul 1991. aastal. Foto: Peeter Langovits

Seitse Eestis muuseumit, sealhulgas SA Virumaa Muuseumid, koostavad rändnäitust "Tähelepanu! 1991! Start!" ja ootavad selle tarbeks taaslavastatud fotosid.

Rändnäitus jõuab publikuni alates mai lõpust, Rakveres peatub see 25. juunist 19. juulini.

2021. aasta 20. augustil on Eesti riik olnud taas 30 aastat iseseisev. Näitus "Tähelepanu! 1991! Start" püüab tuua publikuni Eesti eri kohtade inimeste ootused ja lootused ja vastata küsimusele, kui palju 1991. aastal loodetust on 30 aastat hiljem täitunud. 

Teemat analüüsiv ajaloolabor hakkab paiknema 12-meetrises merekonteineris, mis annab võimaluse eksponeerida vestlustel kohalike inimestega üles võetud videomaterjali ning pakkuda kaasavat külastuskogemust.

Missugused me olime 90-ndatel? Nabapluus, "Adi" dressid või hoopis sokid ja sandaalid? Tantsisime esimestel reividel, laiutasime käsi tühjas toidupoes või oli see alles vankris lesimise aeg? Meenutagem! Taaslavastagem foto endast, oma perest või

seltskonnapildist 90-ndatel ja aidakem näidata, kuidas ajad on muutunud.

Või hoopis seisma jäänud?

Fotod palutakse saata e-posti aadressil foto@ajaloomuuseum.ee või jagada neid oma sotsiaalmeedia (Facebook, Instagram) kontol, kasutades teemaviidet #1991vs2021. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles