Kultuurkapital toetab usinalt suveteatrit

Copy
Juulis peaksid Herbert George Wells (vasakult), Maksim Gorki ja nende ühine muusa Maria Zakrevskaja neljapäevase vahega astuma lavalaudadele nii Jänedal kui ka Tõstamaal.
Juulis peaksid Herbert George Wells (vasakult), Maksim Gorki ja nende ühine muusa Maria Zakrevskaja neljapäevase vahega astuma lavalaudadele nii Jänedal kui ka Tõstamaal. Foto: arhiiv

Kultuurkapitali rahajagamisel said üleriigilisest katlast suurima ampsu kolm teatritükki. Aga raha jagus päris paljudele inimestele või ettevõtmistele.

Kõige suurema summa ehk 14 500 eurot eraldas kultuurkapital selleks, et Jäneda Pullitalliteatris jõuaks lavale sealse legendaarse mõisaproua Maria Zakrevskaja elust rääkiv suvelavastus “Naine Salamandri tähtkujust”.

Osaühingu Jäneda Mõis tegevjuht Enno Must rääkis, et Maria Zakrevskaja ehk Mura loo lavaletoomisele hakati mõtlema eelmise suve lõpus ja Kristiina Jalasto kirjutas näidendi valmis, kuid koroonarindel läks olukord päris kehvaks. “Praegu liigume siiski üsna suurte sammudega sinnapoole, et 10. juulil esietendus toimuks,” sõnas Must. “Kuidagi on vaja talveuni ju lõpetada,” lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles