Juhtkiri: kuuma suve retsept

Virumaa Teataja
Copy
Virumaa Teataja.
Virumaa Teataja. Foto: Meelis Meilbaum

Suve hakul on alati kõige populaarsem tegevus ennustada eesootava suve ilma. Kas randa saab või ei maksa ujumispükse kapipõhjast välja otsima hakata? Kas põllusaadused kuivavad või jagub sademeid piisavalt? Kas suve lõpus rõõmustab meid hea marja- ja seenesaak?

Eriti pikisilmi ootavad suveilma ennustust need, kel suvesse puhkus plaanitud, kuid kes puhkusereisiks kaugemaid sihte koroona tõttu seada ei saa ega julge. Siis tuleb leppida sellega, mis kodumaisel suvel meile pakkuda on. Ja kindel võib olla selles, et küllap ta midagi ikka pakub,

Öeldakse, et ei ole halba ilma, on vale riietus. Kuna elame paigas, kus ühel päeval võib olla mitu erisugust ilma, tuleks suvele vastu minna vist paindlikult. Nautida päikest, aga olla valmis vihmaks ja pista kummikud kotti. Laussajus kodunt lahkudes võiks võtta igaks juhuks ka ujumisriided ja päikeseprillid ühes. Kui tahta saada aga heaks ennustajaks, siis tuleks ennustada võimalikult palju ja eri asju. Küll mõni ikka täppi läheb ja sobival hetkel saab selle välja mängida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles