Kadrina alevikule soovitakse keskpunkti

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Kadrina teeehitus käib ka koolimaja ümbruses.
Kadrina teeehitus käib ka koolimaja ümbruses. Foto: Ain Liiva

Kadrina alevik soovib osa saada arhitektuuriprogrammist “Hea avalik ruum”, mille käigus korraldatud arhitektuurivõistlustelt on ideid keskväljaku uuendamiseks saanud juba mitu Eesti linna ja alevikku. Samas uuendatakse Kadrinas praegu nii kõnniteid kui ka kooli ümbrust. Kuidas need kaks asja kokku käivad, kas täna renoveeritud tänavad ehitatakse homme jälle ümber?

Konkreetne keskus Kadrinas puudub. Selleks võib pidada rahvamajaesist platsi, aga ka kooli kõrval asuvat ala. Mõlemas nimetatud piirkonnas käib aga praegu kibekiire ehitus: rajatakse kõnniteid, juba on valmis rulapark, kujundatakse ümber kooli ees olevat haljas­ala. Ja tulemas on veel üks konkurss kooli ümbruse korrastamiseks.

​Samas sõlmis Kadrina vallavanem Kairit Pihlak koostöölepingu Eesti Arhitektide Liiduga arhitektuurikonkursi korraldamiseks, et leida tänapäevane lahendus Kadrina aleviku keskmele ja selle mõjualale. Võistlus kuulutatakse eeldatavasti välja maikuus ning tulemused peaks avalikustatama sügisel. Kadrina vald panustab konkursi korraldamisse 20 000 ja riik 15 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles