Väike-Maarjas tehti kohaliku suurkuju auks maakerale tiir peale

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Väike-Maarja valla üks sümboleid on maadluslegend Georg Lurich, kelle skulptuur ehib Väike-Maarja keskväljakut.
Väike-Maarja valla üks sümboleid on maadluslegend Georg Lurich, kelle skulptuur ehib Väike-Maarja keskväljakut. Foto: Marianne Loorents

Väike-Maarja keskväljakul tähistatakse 22. aprilli keskpäeval väikese Eesti suure mehe Georg Lurichi 145. sünniaastapäeva. Maadluslegendi auks kogusid Väike-Maarja valla inimesed kokku 65 180 tervisekilomeetrit.

Väike-Maarja gümnaasiumi ja kohaliku vallavalitsuse koostöös sündinud väljakutsega "Kingime Lurichile 145 kilomeetrit" liitus 345 vallakodanikku, kokku koguti 65 180 tervisekilomeetrit. Parima tulemuse tegi Kalle Piirioja, kelle panus ühiskinki oli 1225, 5 kilomeetrit. Üle tuhande kilomeetri kogusid ka Helen Altküla  ja Kristi Miglai, vastavalt 1206,2 ja 1011.

"Hinnates kogutud sünnipäevakilomeetreid ehk ligikaudu 1,5 tiiru ümber maakera, arvan, et legendaarne eestlane – Georg Lurich – võib rõõmsalt muheleda, kuna tema sünnikohas hoitakse sportlikku liikumist au sees," rääkis Väike-Maarja vallavanem Indrek Kesküla.

Vallavanem rõõmustas, et nõnda palju elanikke selle väljakutse vastu võttis. "Proovisin ka ise suusakilomeetreid koguda ning jalgrattaga tuult trotsida, sest kuidas sa ikka Lurichi sünnipäevale lähed ja isiklikke treeningukilomeetreid kuhjaga kaasa ei võta. Parim kink Georg Lurichile on tark ja terve Eesti rahvas," sõnas Kesküla.

Tervislikud auhinnad ja peaauhind, milleks on jalgratas, loositakse välja 22. aprilli keskpäeval Väike-Maarja keskväljakul, fortuunaks on Baruto. Maitsta saab sünniaastapäevatorti.

Üritusest toimub otseülekanne, mida saab jälgida aadressil https://v-maarja.kovtp.ee/georg-lurich-145.

22. aprillil 1876. aastal sündis Väike-Maarjas üks oma aja vägevaim jõumees ja maadleja, spordi- ja karskusliikumise edendaja, hinnatud kõnemees, haritud ja intelligentne, üle kümne keele vallanud, male- ja klaverimängus silma paistnud, esimese eestlasena filmilinale sattunud ja juba oma eluajal rahvuslikuks legendiks muutunud Georg Lurich.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles