Milline on unistuste näitus? Saada idee ERM-i

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Üks teoks saanud idee oli Muhu sukkade näitus "Meie argipäeva vidussepidamise aeg".
Üks teoks saanud idee oli Muhu sukkade näitus "Meie argipäeva vidussepidamise aeg". Foto: Arp Karm

ERM kutsub üles kõiki, kel on soov elus kasvõi üks kord oma näitus teostada ja endale olulistel teemadel tuhandeid muuseumikülastajaid kõnetada. Konkurss "Oma näitus 2022" ootab häid ideid, millest võiks valmida järgmine ERM-i osalussaali näitus.

Eesti rahva muuseumi osalussaal ongi mõeldud näitusteks, mille on loonud inimesed, kes iga päev näituste kureerimise või muuseumitööga ei tegele, aga kellel on olemas hea idee, millest põnevat näitust teha.

Praegu on ERM-i osalussaalis just valminud ja ootab muuseumi avamisel külastajaid Jaan Poska gümnaasiumi õpilaste loodud keskkonnateemaline näitus "Tõttamise tagajärjed". Järgmisena seisab ees näitus "Meie kodune nõiaköök", mis toob fookusesse ravimtaimed, käsitöö ja isetegemise koos peredega (kuraator Helena-Reet Ennet), ning sügisel interaktiivne ja mänguline projekt "Kaasav elu" koostöös Tallinna ülikooliga.

Eelnevatest konkursi käigus loodud näitustest oli väga menukas maailma suurim Muhu sukkade näitus "Meie argipäeva vidussepidamise aeg". Näitus tõi ühe valdkonna ehk imeilusad Muhu sukad fookusesse ning käsitöö armastajad käisid korduvalt näitust vaatamas. Näituse lõi hobikudujate kogukond, kes peale tööpäeva näiteks arsti, õpetaja või juristina armastab kududa ning koguneda õhtusel ajal helendavate ekraanide ette, ja otsustas kududa näitusele kudumise keerukaima esindaja – imelise Muhu suka – ning suutis näitusega panna külastajad Eestist ja kaugemalt seda meistriteost hindama.

Ideid oma näituseks saab esitada ERM-i veebilehel 23. juunini. Idee, millest saab näitus, selgub rahvahääletuse teel. Võitja kuulutab ERM välja 20. augustil ja näitus avatakse 2022. aasta jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles