Kulupõleng õnnestus peatada enne metsa süttimist

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Kulupõlengule reageerisid päästjad suurte jõududega.
Kulupõlengule reageerisid päästjad suurte jõududega. Foto: Ain Liiva

Kolmapäeval said päästjad teate kulupõlengust Roela–Rahkla tee seitsmendal kilomeetril.

Põlengust teatas juhuslik mööduja veidi enne kella kahte pärastlõunal. Teataja sõnul võis põlengu tekitajaks olla kellegi korralikult kustutamata sigaret. Põlengu täpsem põhjus esialgu teada ei ole. Kardeti, et tuli võib levida metsani ja selle süüdata. Seetõttu reageeriti suurte jõududega. Kohal käisid nii professionaalsed kui ka vabatahtlikud päästaja Roelast, Väike-Maarjast ja Rakverest viie päästeauto ja kahe maastikupõlengu kustutamiseks mõelnud ATV-ga. Viimaseid õnneks vaja ei läinud, tuli kustutati enne kasvamist metsatulekahjuks. Kolmveerand kolme paiku tegeleti veel vaid lõpukustutusega, maha oli jõudnud põleda umbes pool hektarit kulu ja männinoorendikku.

Kuigi sel korral suudeti kõige hullem ära hoida, oli täna tegu juba kolmanda põlenguga maakonnas. Kella 12 ajal põles umbes kakssada ruutmeetrit kulu Väike-Maarja vallas Kärsa külas, tund aega hiljem umbes pool hektarit Tapa vallas Moe külas. Ida päästekeskuse pressiesindaja Seidi Lamus-Tšistotini kinnitusel on päästjad kõrgendatud valvelolekus ja praegune olukord võib kesta veel paar nädalat.

Päästjad panevad kõigile südamele, et ulatusliku põlengu võib põhjustada ka üksik säde. Seetõttu ongi oluline kevadisel kuval ajal olla tulega ettevaatlik ja järgida kõiki tuleohutusreegleid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles