Draamakirjaniku kevad: must auk ja metsavennad

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Urmas Lennuki dramatiseeringu ja lavastusena tuli viimati Rakvere teatris lavale “Charlotte Löwensköld”, suvel jõuab vaatajate ette näidendeid mitmes Eesti paigas.
Urmas Lennuki dramatiseeringu ja lavastusena tuli viimati Rakvere teatris lavale “Charlotte Löwensköld”, suvel jõuab vaatajate ette näidendeid mitmes Eesti paigas. Foto: Marianne Loorents

Kirjanikul ja dramaturgil Urmas Lennukil on kevadel tavaliselt kiired loomepäevad. Ehk isegi ööd. Soove, et ta kirjutaks näidendi suvelavastuseks, sajab paremalt ja vasakult. Kuidas tänavu?

Urmas Lennuki töölaualt liiguvad lavastajate kätte näidendid metsavendadest ja Petserimaa igatsusest, et jõuda publikuni Setumaal ja Läänemaal. Teatribussi astub vanaema õunapuu otsas. Robin Hoodil tuleb aga oodata uut suve.

Mäletan, et kui kord sõitsime Vargamäelt Rakvere poole, helistas teekonna jooksul vähemalt kolm inimest, kes soovis teiega kirjutatud või kirjutamisel näidendist kõnelda. Ja keegi vist tahtis, et kirjutaksite näidendi. Kiiresti. Et saaks teha suvelavastuse. Vist soovitasite teist kirjutajat, sest tööd oli niigi kuhjas. Kui tihti helistatakse või kirjutatakse näidendisooviga?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles