Ettevõtja soov endale kodu ehitada tekitas volikogus pahameelt (2)

Andres Pulver
, ajakirjanik
Copy
Paarile volikogu liikmele ei meeldinud, et tulevikus ei saa otse läbi kinnistu Oru tänavalt Viru tänavale.
Paarile volikogu liikmele ei meeldinud, et tulevikus ei saa otse läbi kinnistu Oru tänavalt Viru tänavale. Foto: Ain Liiva

Kadrina firma Pomemet juhid Tarvo ja Ann Lõhmus soovivad Rakveresse Oru 7a kinnistule ehitada tuntud arhitekti Emil Urbeli projekti järgi villa. Et linna üldplaneeringu kohaselt on tegemist rohealaga, on uue detailplaneeringu koostamise eeltingimuseks kehtiva üldplaneeringu muutmine.

Tegelikult on aga lugu omajagu keerulisem, sest kinnistul oli olemas detailplaneering ja välja oli antud ka ehitusluba. Rakvere abilinnapea Kert Karus nentis, et detailplaneering oli tehtud enne üldplaneeringu kehtestamist, kuid paraku sellega ei arvestatud ja millegipärast jäeti Oru 7a kinnistu üldplaneeringus rohealaks. “Ja see ei olnud ainus detailplaneering, millega on jäetud arvestamata,” lausus abilinnapea.

Rakvere linnavolikogu liige Jüri Landberg ei olnud rahul sellega, et kõnealusele kinnistule hoone ehitamine lõikab läbi otsetee Oru tänavalt Viru tänavale, mida paljud inimesed on harjunud kasutama.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles