Galerii ⟩ Rakvere kesklinn täitus täna tuhandete kevadlilledega

Copy

"Need pole müügiks," ütles täna lõuna ajal Rakveres bussijaama taga väikeveoauto kastis keset lillepotte seisnud tütarlaps üle kastiserva kiiganud vanamehele. Kaunid õied olid mõeldud promenaadil käijatele silmailuks.

Hoolimata hommikul valitsenud pilvisest ilmast alustati Rakveres täna lillekastidesse kirkavärviliste kevadiste sibullillede istutamisega. Linnaaednik Anu Otsma sõnul pannakse sel kevadel linna lillekastidesse pea 7000 sibullille – peamiselt tulpe ja nartsisse. Ja ligikaudu 2300 võõrasema. Lisaks Keskväljakule, promenaadile ja Parkali tänavale luuakse tänavu lilleilu Pikale tänavale. "Kui tulpide õiteilu möödub, istutatakse nende asemele võõrasemad," lisas linnaaednik.

Rakveres istutatakse kevadlilli seitsmele haljasalale, parki ja promenaadile. Linnaaedniku sõnul on oodata palju kauneid värve silma rõõmustama. Valitud on erksad toonid, et värvid rõõmustaksid veel kahvatu looduse keskel meie meeli.

Lisaks kaunistavad kevadel oma erksate värvidega linna arvukaid haljasalasid juba varasematel aastatel istutatud tulbid, nartsissid, krookused ja hüatsindid, mida leidub seal juba mitmekümne tuhande ringis.

Enne jaanipäeva vahetatakse kevadlilled suvelillede vastu. "Paneme inimestele südamele – selleks, et rõõmu kauemaks jätkuks, ei ole lilled mõeldud kaasavõtmiseks ja lõhkumiseks," sõnas Otsma.

Täna lõuna ajal bussijaama taga promenaadil lilledega ametis olnud Merike Kressa osaühingust Kesklinna Pargid meenutas, et eelmisel aastal said Parkali promenaadile istutatud lilled olla kõigest paar päeva, kui kellegi kurjad käed need lõhkusid. Kressa avaldas lootust, et ehk sel aastal läheb paremini. Tema sõnul on täna kavas panna Pika tänava lillekastidesse tulbid. Seda juhul, kui kastid on üles sulanud. "Eile olid veel jääs," lisas Kressa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles