Kiri: nõukogudemaal oli hea meil elada

, rakverlane
Copy
Kiri lugejalt.
Kiri lugejalt. Foto: Kamilla Selina Lepik

Meenub nali kunagisest telesaatest. “Näe, seal mäe peal on üks kuju, mingi lehma kuju!” – “Mis sa nüüd, vaata tähelepanelikult, udar paistab tal väga väike olevat, see on vist hoopis pull!” – “No loomulikult, Rakveres on ju lihakombinaat, eks sellepärast see pull sinna mäe peale pandigi!”

Eks see lihakombinaat on siin Rakveres olnud juba väga vanast ajast. Enne kui soomlased 1980. aastatel uue kombinaadi ehitasid, eksisteeris Rakveres Võidu tänaval vana lihakombinaat praeguse Ehituse ABC territooriumil. Kuidas see elu seal vanas lihakombinaadis siis käis, sellest räägiti linna peal igasuguseid huvitavaid lugusid. Keegi olla lihakombinaadi aia ääres jalutanud ja oleks peaaegu poole searümbaga, mida üritati parasjagu teispoole aeda visata, pihta saanud.

Lihakombinaadi väravas oli väga range miilitsakontroll ja seal tehti ka läbiotsimisi. Ja kui see vorst siis mõne õnnetu naisterahva kleidi alt kätte saadi, siis järgnes muidugi seltsimehelik kohus koos noomituse ja nime avaldamisega kohalikus ajalehes Punane Täht (nüüdne Virumaa Teataja). Kas just iga kuu kedagi kätte saadi, see on iseküsimus, aga aeg-ajalt ikka keegi vahele jäi, sest see suitsuvorst oli ikka üks väga ahvatlev asi. Aga oli ka neid, kes vahele ei jäänud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles