Kristofer koos abilisest naabrionu Martiniga arendavad Onniväljat

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Kristofer ja Martin mahuvad mõlemad oma onni ära ja tegelikult on selles ka fotograaf Ain.
Kristofer ja Martin mahuvad mõlemad oma onni ära ja tegelikult on selles ka fotograaf Ain. Foto: Ain Liiva

Rakvere Mõisavälja linnaossa on kerkinud vahva onn koos seda ümbritseva kinnistu ja kivisillutatud juurdepääsuteega. Autorid, kuueaastane Kristofer ja tema naabrimees Martin, on oma kinnisvaraarendusega rahul ja plaanivad uue linnaosa veel suuremaks ehitada.

Kristofer on lasteaiapoiss, kellele ei meeldi toas istuda ja seal telefoni näppida või arvutiga mängida. Tema tahab õues olla ja midagi asjalikku teha. Ühel kenal õhtupoolikul umbes kuu aega tagasi hakkas ta koos omavanuse sõbraga onni ehitama. Aga teadmistest ja oskustest jäi natukene puudu. Kristofer võttis südame rindu ja kloppis naabrimees Martini uksele.

​Martin Heinvee on diplomeeritud laevaehitusinsener, kes istub iga päev oma kodukontoris 10 tundi arvuti taga ja joonestab. Naabripoiss Kristoferi palve tuli talle kui taeva õnnistus – ta ise ütles nii, sest kodukontor olevat tüütu ja hing ihkavat õue pääsemist – ja nii algaski kahe mehe kinnisvaraarendus. Kahe sellepärast, et esialgne Kristoferi koostööpartner otsustas siiski loobuda. Kuid selle eest hakkasid hiljem asja vastu huvi tundma kaks noorukest preilit, kes nüüd samuti arendustööl silma peal hoiavad ja ehk kiitvaid sõnugi lausuvad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles