Siret Tuula – multitalent, kes oma laulu ei jäta

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Siret Tuula
Siret Tuula Foto: Madis Veltman

"Elus on ikka nii, et inimesed kannavad eri olukordades maske. Aga on üks võimalus – kõige lihtsam – maskid maha võtta. Kui inimene kirjutab lugu või esitab seda, siis toimub midagi kummalist. Ta kaotab kõik maskid ja saab kõige puhtamal kujul temaks endaks." Nii mõtestas lauljatar Siret Tuula lahti oma pala "End anda". See oli tudengite Eurovisioni nime kandval lauluvõistlusel. Aasta oli siis 2014 ja sõna "maskid" veel metafoorses kasutuses.

2021. aasta veebruaris üllatab seesama Tapa neiu Eesti ja Soome publikut, sisenedes ainsa eestlasena põhjanaabrite laulusaatesse "The Voice of Finland". Menuka talendisaate Soome versioon tähistab oma kümnendat hooaega, sajad tuhanded inimesed jälgivad teda esitamas Demi Lovato lugu "Warrior". Esitus võlub piisavalt žüriiliikmeid, kes ütlevad oma jah-sõna, vajutades nupule, mis keerab nad näoga lava poole. Siret Tuula pääseb edasi ja teda kuulavad tuhanded uued kõrvapaarid. Järgneb periood täis proove, etteasteid, intervjuusid, pinget ja koroonateste. Aga kõige enam on selles ehedaid emotsioone.

Üheksa poolfinalisti hulka jõudnud Siret Tuulale lõppeb saade 16. aprillil. Nädal hiljem kohtume Tallinnas. Jutuajamine toimub tema kodus, kohvikutesse ju veel ei lubata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles