Päästjad teevad volbriööl kontrollreide

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Volbriööl käivad päästjad lõkke tegemise ohutust kontrollimas. 
Volbriööl käivad päästjad lõkke tegemise ohutust kontrollimas. Foto: Margus Ansu

Sel kevadhooajal on päästjad ida regioonis reageerinud juba 110 maastikutulekahjule ning käinud lõkkeid, mis tuleohutusnõuetele ei vasta, kustutamas 56 korral.

Volbriööl jätkavad päästjad terve nädalavahetuse vältavate kontrollreididega, et vähendada maastikutulekahjude tekkimise riski.

"Vaadates ilmakaarti, siis nädalõpp on tulemas soe ja kuiv, sellega kaasneb kindlasti palju maastikupõlenguid. Nende ärahoidmiseks alustame reede õhtul kontrollreididega. Märgates ohtlikku lõket, reageerime sellele ja anname inimestele nõu," selgitas Ida päästekeskuse ennetusbüroo juhataja Jaak Kirsipuu. 

Kulu põletamine on Eestis aasta ringi keelatud ning nõudeid ohutu lõkke tegemiseks on pidevalt meelde tuletatud. Päästeamet tuletab meelde, et kulu ja roostiku põletamise, lõkke tegemise ja grillimisega seotud tuleohutusnõuete rikkumised on väärteod, sõltumata sellest, kas tuleohtlik aeg on välja kuulutatud või mitte. "Lõkke tegemise ja grillimise ohutusnõuete rikkumised on samuti käsitletavad väärtegudena. Kui lõkke tegemine või grillimine viib päästeameti sekkumist vajava tulekahjuni, on enamasti selge, et lõke või grill on kontrolli alt väljunud teadliku ohtude eiramise või hooletuse tagajärjel. Ka sellistel puhkudel võetakse rikkuja väärteokorras vastutusele ning järgneb rahatrahv," selgitas Kirsipuu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles