Rakvere Lille Kodu lapsi löödi ja jäeti toidust ilma

Veiki Ojaperv
, Tegevtoimetaja
Copy
Rakvere Lille Kodu.
Rakvere Lille Kodu. Foto: Marianne Loorents

Rakvere Lille tänava kinnises asenduskodus tuvastati sisekontrolli käigus, et kolm töötajat on nii sõnaliselt kui ka füüsiliselt väärkohelnud seal elavaid lapsi. Virumaa Teatajale teadaolevalt kasutati laste suhtes füüsilist vägivalda ja nad jäeti ka nälga.

AS-i Hoolekandeteenused kodulehel seisab teade, kus teenuste direktor Liina Lanno ütleb, et juhtum on šokeeriv, nagu on iga laste füüsiline väärkohtlemine. "Kui esimesest kiusamise juhtumist teada saime, vallandasime süüdi oleva töötaja ja algatasime järelevalve. Järelevalve käigus läbitöötatud materjalist selgus, et veel mõned töötajad on laste korralekutsumiseks ja nendega tegelemisel kasutanud täiesti lubamatuid võtteid nagu laste kehalist karistamist, neid löönud või toidust ilma jätnud. Kogume hetkel veel materjale, et need siis politseile üle anda," selgitas Lanno. 

"Juhtumi analüüs veel käib, et tuvastada kõik töötajad, kes nendest tegudest teadsid, kuid sellest ei teavitanud. Lapse kehalise karistamise osas saab olla ainult nulltolerants, meie vastutame asenduskodus elavate laste heaolu ja turvalisuse tagamise eest," ütles Lanno.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles