Algav nädal toob vihma, lörtsi ja tugevat tuult

Veiki Ojaperv
, Tegevtoimetaja
Copy
Vihmapilved mere kohal.
Vihmapilved mere kohal. Foto: Mailiis Ollino

Esmaspäeval teeb kõrgrõhuvöönd pisut ruumi lõuna poolt läheneva madalrõhkkonna servale, mis toob vihma- ja lörtsisadu ning paiguti tugevat tuult. 

Ilmateenistuse teatel on esmaspäeva öö hakul vahelduva pilvisusega ilm, pärast keskööd lõuna poolt alates pilvkate tiheneb. Kagu-Eestis hakkab vastu hommikut vihma sadama, sekka võib tulla ka lörtsi. Öö hakul puhub kirde- ja põhjatuul 2–9, rannikul puhanguti kuni 13 m/s. Pärast keskööd tugevneb tuul järk-järgult 5–11, hommikuks puhanguti kuni 16 m/s, saartel ja rannikualadel 8–12, puhanguti kuni 18 m/s. Sooja on 0 kuni +5 kraadi.

Peipsi järvel tugevneb öö hakul kirdetuul 4–8, puhanguti kuni 13 m/s, vastu hommikut puhanguti kuni 16 m/s. Lainekõrgus on 0,8–1,4 meetrit. Öö on olulise sajuta, kuid hommikul hakkab vihma sadama, võimalik on ka lörts. Nähtavus on hea, kuid hommikul see järk-järgult halveneb. Sooja on 3–5 kraadi.

Esmaspäeva päeval on enamasti pilvine ilm. Sajab vihma ja lörtsi, Ida- ja Kagu-Eestis on sadu tihe, väiksem on sajuvõimalus mandri lääneservas ja saartel. Puhub valdavalt põhja- ja kirdetuul 8–13, puhanguti 16–22 m/s. Virumaa rannikul pole välistatud ka veidi tugevam tuul. Sooja on Kagu- ja Ida-Eestis 2–5, Lääne-Eestis 6–8 kraadi.

Peipsi järvel puhub valdavalt kirdetuul 8–13, puhanguti 17–22 m/s. Lainekõrgus on 1–2 m. Sajab vihma ja lörtsi, sadu on tihe. Nähtavus on mõõdukas või halb. Sooja on 3–5 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles