Lille Kodus võis väärkohtlemine kesta mitu kuud

Veiki Ojaperv
, Tegevtoimetaja
Copy
Rakvere Lille Kodu.
Rakvere Lille Kodu. Foto: Marianne Loorents

Eelmise nädala lõpus Rakvere Lille Kodus päevavalgele tulnud laste väärkohtlemine võis toimuda juba selle aasta veebruari lõpust. Esmase uurimise põhjal on alust arvata, et töötajad, kes hoolealuseid väärkohtlesid, pidasid enda teguviisi õigustatuks ega proovinudki patte peita.

Eelmisel neljapäeval tuli sisekontrolli käigus ilmsiks laste väärkohtlemine Rakvere Lille Kodus, kus elab kinnise asenduskodu teenusel kuus last vanuses 13–17 aastat. Lapsi jäeti toidust ilma, näpistati, löödi ja alandati. Praegu teadaolevalt koheldi lapsi sel moel veebruari lõpust või märtsi algusest.

AS-i Hoolekandeteenused direktor Liina Lanno ütles, et turvakaamerate pilt muutus kardinaalselt alates sellest, kui esimene töötaja vallandati. "Nüüdseks on kõik kolm lapsi väärkohelnud töötajat lahkunud ja laste käitumisest on näha, et nad on rahulikud, rõõmsad ja ei ole enam närvilist käitumist," sõnas Lanno, kuid lisas, et lastevanemate ja lähedaste usalduse taastamine võtab aega. "Me peame uuesti tõestama, et lapsed on meie juures hoitud," ütles Lanno.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles