Pauluse kirikust saabki Pärdi muusikamaja

Andres Pulver
, ajakirjanik
Copy
Celander Projekti võistlustöö “Tin­tin’na:buli” peab veel pisut ootama, aga tundub, et viimaks saab see teoks.
Celander Projekti võistlustöö “Tin­tin’na:buli” peab veel pisut ootama, aga tundub, et viimaks saab see teoks. Foto: eskiis

Riigikogu kultuurikomisjon otsustas teha ettepaneku nimetada järgmisteks kultuurkapitali vahenditest toetatavateks riiklikult tähtsateks kultuuriehitisteks Tartu südalinna kultuurikeskus, Narva Kreenholmi kultuurikvartal Manufaktuur, Arvo Pärdi nimeline muusikamaja ja rahvusooperi praeguse hoone juurdeehitis.

“Äge! Super!” hõiskas Rakvere linnapea Triin Varek. Enam kui tosin aastat kestnud teekond Arvo Pärdi muusikamaja suunas hakkab tasapisi lõppema. Aga millal ehituseks läheb, seda ei osanud linnapea öelda.

Väike konks asja juures on see, et riigikogu kultuurikomisjon valis välja neli objekti, aga Eesti Kultuurkapitali seaduse kohaselt toetab kultuurkapitali nõukogu vastavalt riigikogu otsusega kinnitatud pingereale ühel ajal kuni kahte. Kultuuriehitiste rajamiseks ja renoveerimiseks eraldatakse igal aastal 60,6 protsenti kultuurkapitalile sihtotstarbel laekuvast hasartmängumaksust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles