Esimese klassi lapsed tegid veebikokaraamatu

Katrin Uuspõld
, ajakirjanik
Copy
Uhta kooli 1. klassi tüdruk Felanda ja tema tehtud küpsisetort – retsepti leiab loomulikult nende klassi veebikokaraamatust.
Uhta kooli 1. klassi tüdruk Felanda ja tema tehtud küpsisetort – retsepti leiab loomulikult nende klassi veebikokaraamatust. Foto: Erakogu

Plaan panna oma õpilastega kokku üks vahva kokaraamat oli Uhtna põhikooli 1. klassi õpetajal Merle Maimjärv-Mirkal juba enne distantsõpet. Mõni aeg tagasi tegi klass mõtte teoks ja on saanud hulgaliselt positiivset tagasisidet. Parim, mis juhtuda saab, on muidugi see, kui keegi retsepti järgi tegutsema asub.

"Oleme klassis üsna palju kokkamist oma ainetundidesse toonud. Lapsed oskavad tänaseks teha nii küpsisetorti kui ka tervislikke smuutisid. Geomeetrilised kujundid said meil näiteks vahvlite küpsetamisega selgeks. Seega tundus igati loogiline jätk jõuda üks hetk ka kokaraamatuni," rääkis õpetaja Merle Maimjärv-Mirka.

Arvestades asjaolu, et kirjutamist sisaldavad ülesanded ei ole just kõige lemmikumad, tulid lapsed kokaraamatu-mõttega väga entusiastlikult kaasa. "Mõte hakkas kohe liikuma ja enamik hõiskasid, mida keegi teeb. Oli ka paar last, kelle suunurgad vajusid alla, sest nad arvasid, et ei oska midagi süüa teha. Arutlesime ja meenutasime, kas on midagi, mida me klassis oleme teinud sellist, mida kasutada. Ja kõik leidsid lahenduse ehk retsepti, mida esitada," kirjeldas õpetaja. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles