Maali Roomet lööb üheks päevaks lille üheksa keskväljakut

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Kaheksa Eesti linna keskväljakut kaunistab emadepäeval ja Euroopa päeval suur võõrasemadest ja teistest taimedest lilleõis. Sellisena puhkeb emadepäeval õide Vabaduse väljak Tallinnas.
Kaheksa Eesti linna keskväljakut kaunistab emadepäeval ja Euroopa päeval suur võõrasemadest ja teistest taimedest lilleõis. Sellisena puhkeb emadepäeval õide Vabaduse väljak Tallinnas. Foto: Maali Roomet-Allese

Pühapäeval puhkeb üheksa Eesti linna keskväljak õide. Tuhandete õitega vaid üheks päevaks loodava lillemere kujundab Rutjalt pärit maastikuarhitekt ja disainer Maali Roomet-Allese.

Emadepäeva ja Euroopa päeva puhul kaunistab üheksa linna – Tallinna, Haapsalu, Jõhvi, Kuressaare, Kärdla, Narva, Põlva, Pärnu ja Võru – väljakut lillevaip, mis on sümboolselt Euroopa Liidu ja Eesti lipu värvides. Üle Eesti lööb särama 19 500 kevadist lilleõit ja maitsetaime.

Kaheksa Eesti linna keskväljakut kaunistab emadepäeval ja Euroopa päeval suur võõrasemadest ja teistest taimedest lilleõis.
Kaheksa Eesti linna keskväljakut kaunistab emadepäeval ja Euroopa päeval suur võõrasemadest ja teistest taimedest lilleõis. Foto: Maali Roomet-Allese
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles