Purikatus ei võta kuidagi tuult alla

Einar Vallbaum
, Viru-Nigula vallavanem, Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees
Copy
Einar Vallbaum.
Einar Vallbaum. Foto: Ain Liiva

Rakvere Vallimäe vabaõhukeskuse purikatus on olnud teemaks kaugelt üle kümne aasta. Sellest katusest oli juttu juba esimese eskiisi tellimise ajal, mis jääb 15 aasta tagusesse perioodi, ja teemaga on jätkanud ka kõik järgnevad linnavalitsuse koosseisud. Eelmise linnapea ajal jõuti nii kaugele, et käidi põhjanaabrite juures analoogse objekti ja selle tasuvusega tutvumas ning tõdeti, et väikese koha jaoks on niisugune atraktsioon paiga südameks ja käivitavaks mootoriks, mis toob kohale kontserdi- ja meelelahutusürituste korraldajaid ning teatritegijaid.

Ürituse toimumine ning laad ei sõltuks enam ilmast, mis Eesti olusid arvestades on etteaimamatu. Korraldajal on alati kindlam valida ettevõtmiseks paik, kus vajaduse korral katusealune olemas on. Lisaks võimaldab katus hooajalist külastusaega pikendada vaat et paari kuu võrra. Rohkem üritusi ja kontserte tähendab aga rohkem külalisi ja külastajaid, see omakorda suuremat tõukejõudu kohalikele ettevõtjatele ning suuremat panust riigi- ja kohaliku omavalitsuse eelarvesse.

Vahepeal on elu edasi liikunud ning riik ja linngi rikkamad, ent katust ikka ei kusagil. Takerdutakse lisaraha saamise võimaluste kesisuse, ühisotsuse puudumise, otsustamatuse, ehitushindade tõusu ja projekti maksumuse taha. Kõige enam aga tahtmatuse ja poliitiliste erimeelsuste taha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles