Rakvere valla uue ametniku ülesanne on abivajajate hulka vähendada

Katrin Uuspõld
, ajakirjanik
Copy
Eneli Baumann on Rakvere valla esimene sotsiaalkaitse ennetustöö spetsialist, tema ülesanne on juba varases staadiumis märgata inimeste abivajadust.
Eneli Baumann on Rakvere valla esimene sotsiaalkaitse ennetustöö spetsialist, tema ülesanne on juba varases staadiumis märgata inimeste abivajadust. Foto: Janne Lainjärv

Alates maikuust töötab Rakvere vallavalitsuses uus ametnik – sotsiaalkaitse ennetustöö spetsialist Eneli Baumann. Tegemist on ametikohaga, mida varem pole Rakveres vallas olnud ja ilmselt pole ka veel mujal Eestis.

Nimelt pidasid vallavalitsus ja -volikogu oluliseks palgata meeskonda inimene, kelle ülesandeks on probleemsete elanikkonnagruppide jälgimine, riskigruppi sattumise põhjuste väljaselgitamine, sotsiaalsete riskide maandamismeetmete väljatöötamine ja valdkondadeülene ennetustöö. Samuti valdkondlike projektide koostamine ja koordineerimine.

"See töö kõnetas mind suuresti ka minu hobi tõttu, olen vabatahtlik kadunud inimeste otsija maastikul. Mingid teemad kattuvad: abistamine, ennetus. Kuna olen õppinud rakenduspsühholoogiat, kõnetas ka seetõttu mind see ametikoht," rääkis Eneli Baumann, kes on ka ise Rakvere valla elanik ning töötanud varem kaupluse juhatajana ja pangas finantsnõustajana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles