Erivajadusega inimestele ehitatakse Rakveresse kortermaja

Katrin Uuspõld
, ajakirjanik
Copy
Nõnda näeb välja Pärnus asuv maja, kus elab neljas korteris 24 erivajadusega inimest. AS Hoolekandeteenused on kolme aasta jooksul ehitanud sellise projektiga maju 11, peagi kerkib niisugune ka Rakverre.
Nõnda näeb välja Pärnus asuv maja, kus elab neljas korteris 24 erivajadusega inimest. AS Hoolekandeteenused on kolme aasta jooksul ehitanud sellise projektiga maju 11, peagi kerkib niisugune ka Rakverre. Foto: AS Hoolekandeteenused

Rakvere haigla ja ametikooli naabrusse Päikese tänavale plaanitakse nelja korteriga maja erivajadusega inimestele – Rakvere linnavolikogu andis sinna 50 aastaks hoonestusõiguse AS-ile Hoolekandeteenused.

Selliseid hubaseid kortermaju, mille ümber ka elanike soovi järgi kujundatud aiaala, on AS Hoolekandeteenused ehitanud Eestis viimase kolme aasta jooksul. Praegu on maju üksteist, Rakverre tuleks kaheteistkümnes.

AS-i Hoolekandeteenused kinnisvaradirektor Karl Mänd ütles, et majad on end igati õigustanud: nii arhitektuurilise lahenduse kui ka kontseptsiooni poolest. “Meie mõte on suured üksused teha väiksemateks ja hajutada üle Eesti laiali, et inimene saaks abi võimalikult kodu lähedal, et ta ei peaks sõitma teise Eesti otsa, kus ta ei tunne mitte kedagi,” selgitas Mänd. “Patsiendi staatusest on need inimesed jõudnud kliendi staatusesse, kuid tahaks, et neist saaksid ka kodanikud, nagu on ülejäänud inimesed, kellel on oma õigused ja kohustused.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles