90 aasta eest Virumaal ⟩ Kevad saabus pidutsedes

Andres Pulver
, ajakirjanik
Copy
Mis üritus Rakvere Rahvaaia uhkel laululaval Karl Kriibi kaamerasilma ette jäi, pole teada. Pasunakoor mängib ja rahvastki näikse omajagu olevat.
Mis üritus Rakvere Rahvaaia uhkel laululaval Karl Kriibi kaamerasilma ette jäi, pole teada. Pasunakoor mängib ja rahvastki näikse omajagu olevat. Foto: SA Virumaa Muuseumid

1931. aasta mai alguses nautisid inimesed täie rinnaga kevade saabumist. Ilm läks lõpuks ilusaks ning lumigi oli viimaks sulanud. Seega võis lustida ja pidutseda.

Virumaa Teataja kirjutas 1931. aasta 5. mail, et “täieline kevad saabus tänavu ühes esimese maiga”. Tõepoolest – viimased lumehanged sulasid alles 25. aprilli paiku. Ja kuigi 1. mail oli ilm väga ilus ja soe, ei olnud sellele eelnev päev ega järgmised päevad nii kaunid olnud. Aga sellest ei lastud end häirida.

30. aprilli õhtul toimus Rakveres kaks rahvapidu: tuletõrje aias ja Rahvaaias, kusjuures Rahvaaeda oli kogunenud üle 700 inimese, “kes vana muusikaveteraani Joh. Veske taktikepi all mürtsuva orkestri järgi lõbusalt tantsupõrandal keerles”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles